Statiegeld

Vanaf 1 juli 2021 wordt er statiegeld gerekend op kleine plastic flesjes.
Flesjes zoals Aquarius en Chaudfontaine. Het statiegeld bedraagt 15 cent.

Met je statiegeld flesje heb je twee opties:

Optie 1
Op de club staat een inleverpunt. Je kan hier je statiegeld flesje inleveren en doneert hiermee je statiegeld aan de vereniging.

Optie 2
Je neemt je flesje mee naar een officieel inleverpunt (zoals een supermarkt) en krijgt daar je statiegeld terug.

Het berekenen van statiegeld op kleine plastic flesjes is per 1 juli in heel Nederland van toepassing. Door statiegeld te berekenen bevordert het hergebruik van plastic flessen en helpt zwerfafval te verminderen.

HKV/Ons Eibernest is al langer bezig met het milieu. Zo kopen we geen nieuwe plastic wegwerp materialen meer in zoals rietjes, plastic patatbakjes en vorkjes. Hebben we zonnepanelen laten plaatsen en drukken we onze flyers en reclamemateriaal op gerecycled papier. Er zijn nog enkele plastic voorwerken aanwezig. Deze worden hergebruikt, zijn biologisch afbreekbaar of worden gerecycled.

Samen kunnen we zorgen voor een betere leefomgeving, help jij ook mee?