Eibers pakken eerste punten tegen Maassluis, 21-14

Er wordt nogal eens laatdunkend gesproken over het veldkorfbal. Zo in de trant van "In de zaal wordt het pas serieus" en "Het veld is niet zo belangrijk". Wel, afgelopen zaterdag was pure reclame voor het veldkorfbal prachtig weer, een wedstrijd met veel inzet van beide kanten, kortom genieten voor de toeschouwers!

Dan de wedstrijd, Maassluis vierde vorige week haar 90-jarig bestaan, de Eibers hebben al 100 jaar op de teller staan, dus een wedstrijd tussen twee gerenommeerde Clubs!
De Eibers startten in de inmiddels vertrouwde opstelling, en het was Tjarko die de score opende in de eerste minuut, 1-0. Maasluis deed wat terug via hun dames, maar na de stand van 3-2 liepen de Eibers uit naar 6-2. Het was Joan, die er met een strafworp 7-2 van maakte. Maassluis kwam nog even terug, ook met een strafworp, 7-3. Maar op de twee strafworpen, genomen door Blessdy had Maassluis geen antwoord meer, Het verschil liep op naar 8 punten, de ruststand kwam met 15-7-.

Na de rust gingen de supporters er eens goed voor zitten. Dit kon wel eens een hele royale uitslag worden! Nou dat kwam er niet van. Wellicht dat het warme weer hier debet aan was, maar de tweede helft beperkten de Eibers het scoren tot "mee scoren". Veel aanvallen waren 1-schotsaanvallen, terwijl Maassluis, zeker de laatste 10 minuten, nog gedreven bleef aanvallen. Maassluis kon echter hun aanvallen maar moeilijk afronden, zo kwam dan de eindstand met 21-14.

Zo, de laatste plaats is verlaten, we kijken weer omhoog.
De uitslagen in de afdeling laten zien dat er weinig krachtsverschil is tussen de verschillende teams. Er zal dus elke wedstrijd voor de punten geknokt moeten worden! Komende zaterdag, RWA in Rhoon, een "verre" uitwedstrijd ditmaal, Eibers zet hem op!

^Klaas