Eibers verliezen tweede Derby, nu van Die Haghe

Leuk, die derby's. Je hoeft niet ver te reizen, je komt er veel bekenden tegen, er is veel publiek, maar een derby verliezen is heel vervelend! Dat ondervonden onze Eibers afgelopen zaterdag.

De tegenstanders waren bekend, de opstelling hierop afgestemd. Zo stond Blessdy opgesteld tegen zijn oude Coach Viktor, en Tjarko kreeg Luca tegenover zich, ons kent ons dus!
De eerste aanval van de Kanaries leverde meteen een goal op, maar het antwoord van Vincent bracht de stand weer in evenwicht, 1-1. Daarna werd er door de ploegen om en om gescoord, werden er felle duels uitgevochten, met enige fraaie doelpunten. Zo rondde Vincent een scrimmage onder de paal handig af, 4-5 en scoorde Laura met een fraaie doorloop 7-6. De ruststand kwam met 7-7.

De tweede helft namen onze Eibers de leiding, ingeleid door Amber, die een strafworp benutte. De nieuwe spelregel m.b.t. het nemen van de strafworpen was trouwens even wennen! Met 7-10 namen de Eibers de leiding en dit gaatje werd zelfs nog groter, 8-12. Met zo'n voorsprong is het een kwestie van rustig blijven, mee blijven scoren en de punten binnen halen. Het liep echter anders, vergelijkbaar met de wedstrijd van vorige week.

De tegenstander legde er een schepje bovenop, ging de duels nog feller aan en kwam terug tot 12-12. Joan hielp de Eibers nog aan een voorsprong, zij scoorde 12-13, maar de Kanaries liepen uit naar 15-13. Vincent scoorde nog 15-14, zijn 7e treffer, maar het slotakkoord was aan Die Haghe, zij scoorden 16-14.

Na twee wedstrijden staan de Eibers dus onderaan met 0 punten.
Verloren van tegenstanders, die zeker niet beter waren, maar feller en fanatieker in de eindfase.

Komende zaterdag komt Maassluis naar de Steenwijklaan. Zij zijn eveneens nog puntloos.
Onze selectie heeft nu voldoende leergeld betaald. De supporters rekenen op de eerste punten!

Doelpunten: Vincent 7, Blessdy 2, Matthijs 2, Amber 1, Laura 1, Joan 1

^Klaas