HKV/Ons Eibernest 1 verliest de openingswedstrijd van ONDO 1 met 18-22

Eindelijk mocht er dan weer gekorfbald worden na het stilleggen van de competitie begin Maart.

Wat is er dan mooier om te beginnen met een heuse streekderby tegen ONDO, uit het Westland!

Dat spelen tegen Westlanders niet zo gemakkelijk is ondervonden onze A-spelers deze ochtend al, zij verloren van ONDO A1.

De verwachtingen waren hoog gespannen. De oefenperiode was immers prima verlopen, alle oefenwedstrijden werden met goed spel gewonnen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden i.v.m. het overlijden van mevrouw Irene Blokdijk-Romijn. Zij was heel lang een trouwe en fanatieke supporter van de Eibers.

En dan de wedstrijd. Het was Vincent, die met een doorloopbal de score opende 1-0. Er werd vlot gespeeld en de Eibers liepen uit naar 7-3. Bij de stand 9-6 vroeg ONDO een Time-Out aan. Een nuttige Time-Out, want ONDO kwam terug tot 9-9, dit werd gelijk de ruststand. Ongewijzigd werd aan de tweede helft begonnen. Het verloop was gelijk aan de start van de eerste helft. De Eibers liepen , na een tijdje om en om te hebben gescoord, weg naar 15-12. Echter bij de stand 17-16 stokte het scoren.

ONDO kwam terug en kwam met 17-19 voor de eerste keer voor te staan. Laura deed de hoop weer opleven, met een afstandsschot scoorde zij 18-19. Maar de Eibers hadden hun kruit verschoten. Ook de wissels, Sanne voor Amber en Maurice voor Vincent, konden hier geen verandering meer in brengen. ONDO liep weg, aangevuurd door een fanatieke coach, naar 18-22, de Eindstand.

A.s Zaterdag staat er weer een Derby op het programma, nu is Die Haghe de tegenstander.
De Kanaries zijn ook nog puntloos, dus dit zal zeker een kraker worden! Onze Eibers zulle alle steun nodig hebben .

Dus Supporters, Jeugdspelers, kom Zaterdag naar het Die Haghe veld om ons Eerste aan te moedigen!

Doelpunten: Vincent 6, Tjarko 5, Blessdy 4, Matthijs 1, Laura 1, Joan 1

^Klaas van Dorp