Ballen uit je broekzak?!?

Zojuist (2 oktober) teruggekomen van een thuiswedstrijdje langs de lijn. Wat was het weer gezellig. Lekker beetje kletsen met wat ouders en natuurlijk kijken naar onze B1. En met recht “onze” B1 want het is al steeds meer een team aan het worden en ze doen het lekker.

Vandaag met Dennis en Leonie als coach. De wedstrijd begon om 10.00 uur en het leek voor de kids nog een beetje vroeg. Zeker de eerste helft moesten ze er nog even goed inkomen. Er werd voor de rust al wel 1 keer gescoord maar de tegenstander scoorden er 2.

Aan de tips van de coaches lag het niet. Alhoewel luisteren nog wel een dingetje is. Want wat doe je als er gezegd wordt: “Niet er overheen!”….juist dan doe je het toch. Dus de strategie van Leonie werd later: ik doe gewoon net alsof ik in de omgekeerde wereld ben: “Gooi er maar overheen!”

En nog een tip van de coach: “Niet van die ballen uit je broekzak!” Wij als toeschouwers en zelfs de hard sportende kanjers van de bootcampers op het andere veld, vroegen ons af wat dit is. Het was zeker geen verspreking want later kwam de opmerking nog een keer voorbij. Ik denk gewoon dat het een soort geheimtaal is tussen coach en kids. Het gaat er natuurlijk om dat de kids het begrijpen en doen wat de coach zegt. Maar als iemand iets meer wil weten van de geheimtaal van de B1 dan moeten ze bij Dennis zijn voor de uitleg.

Wij hebben met een flinke glimlach langs de kant gestaan en gebaald van de hoeveelheid kansen die er niet in zijn gegaan want anders had het wel “88-6” kunnen worden. Helaas werd het “5-6”.

Na afloop beetje balen (en dat mag ook best als je verloren hebt) toch voldaan naar huis en volgende week er gewoon weer tegenaan!

Moniek Lagerweij
(moeder van Lars)