The voice op TOP: Melissa

Vrijwel elke week zijn er veel live korfbalwedstrijden te volgen via livestreams op Eyecons. Dit zijn alléén Korfbal Leaguewedstrijden, omdat de andere klasses nog niet mogen spelen. Toch zien en horen we een Eiber tijdens sommige wedstrijden.

Melissa Toetenel, speelster uit het 3e, hoor en zie je tijdens wedstrijden van korfbalvereniging TOP/Litta in Sassenheim. Ze is daar één van de vaste verslaggevers tijdens de livestreams en daarnaast doet ze soms ook de presentatie voor de camera voor- en na de wedstrijd.

Een wedstrijd voorzien van commentaar is niet zomaar gedaan. Hier gaat flink wat voorbereiding aan vooraf. Zo kijkt ze alle wedstrijden en analyseert deze, verzamelt informatie over de spelers, spreekt coaches en ga zo maar door. Allemaal om ervoor te zorgen dat je als kijker goed geïnformeerd wordt over de wedstrijd, maar ook informatie krijgt over de spelers bijvoorbeeld.

Tijdens de Corona periode zit Melissa samen met haar “maat” (mede commentator) op de tribune. Op die manier is er een veilige afstand tussen andere personen. De crew van TOP-live hoeft geen Corona test te doen.

Melissa:
'Het is in coronatijd natuurlijk allemaal net even anders, maar er zijn duidelijke protocollen en zones waar een ieder zich aan dient te houden en op die manier verloopt het eigenlijk altijd goed bij TOP. De afgelopen anderhalf jaar heb ik veel samengewerkt met en geleerd van Imre Kaptein, wij zijn eigenlijk in de KL de enige commentatoren die niet van de vereniging zelf zijn. Imre is van origine van LUTO uit Amsterdam en heeft als coach op veel clubs rondgelopen. Nu speelt zijn dochter in de A1 bij Blauw Wit Amsterdam. Zij is misschien nog wel onze grootste fan! Wij zijn door André Kager benaderd om bij TOP in TOP-live te komen en doen dit met veel plezier en passie.'

Foto: Gertrude de Vries - Korfbalfoto.nl

Tijdens een interview in de studio bij TOP wordt gebruikt gemaakt van “spatschermen”. 'Als de schermen goed recht staan en er niemand aankomt bij het betreden van de studio lijkt het soms alsof we gewoon op één meter met zijn drieën naast elkaar staan, maar ook daar is ontzettend goed over nagedacht.'

Tegenwoordig is Melissa niet meer zenuwachtig om een wedstrijd te voorzien van commentaar, gezonde spanning krijgt ze wel zodra ze voor de camera een interview gaat doen. Gelukkig gaat dat haar altijd goed af.

Melissa:
'De wedstrijden gaan er eigenlijk nu pas om. De Playoffs zijn gisteravond van start gegaan en nu wordt in de komende drie weken bekend wie Ahoy gaat spelen op 17 april. Helaas ben ik daar dit jaar niet bij. Dat is wel mijn ambitie. Ik zou het super vet vinden om een keer een finale te halen, maar ik gun het al mijn mede collega commentatoren ook van harte, iedereen werkt daar een heel seizoen keihard voor.'

Foto: Gertrude de Vries - Korfbalfoto.nl

Melissa waardeert het enorm dat veel Eibers naar haar luisteren en ze veel lieve berichtjes ontvangt.
Ze vindt het ook leuk om bij TOP te zijn omdat ze daar twee bekende tegenkomt: Bas Harland en Marco Swikker.

We zijn enorm trots op Melissa en het presentatie talent en kijken uit naar de nog komende wedstrijden.