In memoriam Edward Bongers

Geschokt hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Edward Bongers.

Edward Bongers is op 3 maart overleden op de leeftijd van 80 jaar. 15 mei 1940 - 3 maart 2021 De uitvaart heeft inmiddels op zijn verzoek sober plaatsgevonden.

Wij als HKV/Ons Eibernest verliezen hiermee een markante, gedreven supporter, lid, die indien mogelijk, altijd aanwezig was bij de wedstrijden van de selectie en zijn kleinkinderen. Helaas was dat de laatste tijd niet of moeilijk mogelijk.

Edward was een echt verenigingsmens, een eiber/HKVer in hart en nieren. Wij zullen hem erg missen.

Wij wensen Jan, Merel en Floris veel sterkte met dit grote verlies.
Onze gedachten zijn bij hun. WZDE

Onderstaand publiceren wij een stukje dat door Jan Bongers geschreven is ter nagedachtenis aan Edward.

Mijn vader is op zijn 8e begonnen met korfballen bij HKV aan de Emmastraat in Den Haag. Hij liep dus zo’n 72 jaar mee in de korfbalwereld bij HKV en later HKV/Ons Eibernest.

Jaren heeft hij in het 2e gespeeld in de reserve hoofdklasse (tot zijn 40e), achter de bekende succesvolle lichting bij HKV (Zwaanswijk, Tuinman, van Krieken, en Gerard Bos) Hij heeft mooie successen beleefd als trainer/coach van jeugdploegen bij HKV. Hierbij valt te melden 2x 2e geworden bij de A -adspiranten, en 1x landskampioen met de junioren (ploeg van Arvind/Jan) Ook is hij trainer coach geweest van seniorenselecties als bijvoorbeeld ALO en Phoenix.

Binnen de vereniging was hij actief binnen de club in de TC. Ten tijde van de fusie zat hij in het bestuur van HKV. Het draaien van bardiensten deed hij met plezier en dan het liefst op bruiloften/feesten in de HKV-kantine.

Bij HKV/Ons Eibernest heeft hij nog een aantal jaren in de breedtesport gespeeld. De laatste jaren was hij met name op het veld te vinden als supporter van de selectie en uiteraard bij zijn kleinkinderen Merel en Floris.

De laatste tijd keken Floris en ik met hem veel korfballeague wedstrijden via de livestreams. Vlijmscherpe analyses van ploegen en met name spitsspelers. Die hadden zijn voorkeur, want hij was zelf ook spits in het vak dat in de aanval stond.. Snel, met een dodelijk schot, zoals hij zelf vaak zei!

Wij gingen er altijd van uit dat hij een kat met 9 levens zou zijn, want hij was al 4x eerder de dans ontsprongen. Hij sprak laatst ook uit dat hij 100 zou worden. Helaas heeft hij de 9 niet gered en de 100 ook niet.

Ik ben echter trots op mijn vader zijn loyaliteit naar de club en zijn nooit aflatende positieve instelling.
We gaan hem erg missen!