10 trainers starten opleiding KT2

Maar liefst 10 trainers zijn begonnen met de korfbal KT2 opleiding!

Luco (foto), Katie, Esmee, Brooklyn, Neri, Tatum, Chenoa, Arjan, Peter en Nienke bereiden zich zo voor op een nieuw leuk en leerzaam korfbalseizoen voor onze jeugdleden. HKV/Ons Eibernest wil graag het beste uit de trainers halen en zijn trots dat deze leden deelnemen aan deze opleiding en daarmee de trainers die het diploma al op zak hebben versterken. Één ding weten we zeker, het nieuwe korfbalseizoen wordt voor HKV/Ons Eibernest een topseizoen voor jong en oud met ervaren en gediplomeerde trainers!

Tijdens de KT2-opleiding wordt aandacht besteed aan het lesgeven, de didactiek en de kernkwaliteiten van de trainer. Er wordt gewerkt met oefengroepen en beeldmateriaal. Het geven van een training met nadruk op didactische vaardigheden, het toepassen van de vier inzichten, het begeleiden van sportwedstrijden en zorgen voor een veilig sportklimaat zijn onder anderen onderdeel van deze training. Deze week was de aftrap van de opleiding.

De nieuwe sportcoördinatoren Tymen Mos en André Kuipers hebben niet stilgezeten. Kort gezegd zijn ze aan de slag gegaan met het werven van kader en jeugd en het opleiden en begeleiden van de korfbaltrainers in heel Den Haag. Om het niveau en spelplezier in de trainingen en bij de jeugd naar een hoger niveau te brengen, is een pedagogische basiskennis bij de trainers van groot belang.

André Kuipers verteld:
Ons doel is om de trainers en trainingen naar een hoger niveau te brengen en dit werkt door naar de jeugdspelers toe. Zo worden ze beter gestimuleerd en begeleid. En bovenal vergroot dit het plezier in sporten. Tussen de bijeenkomsten door, zijn we wekelijks aanwezig om de trainers aan het werk te zien. Voordeel is dat we zo intern kunnen opleiden en er daardoor geen externe docenten “ingevlogen” hoeven te worden. Dit was met de Corona niet toegestaan.”

Hoewel de rem er nu nog een beetje op zit, hopen alle trainers straks weer los te kunnen gaan met het geven van uitdagende en pedagogisch verantwoorde trainingen.
Samen werken naar een plezierig Haags sportklimaat.
Dat belooft wat voor het Haagse korfbal!

Informatie Bron: KNKV & WSDH