Van de KombiFit werkgroep en Trefpunt Morgenstond

Afgelopen dinsdag is bekend gemaakt dat conform de RIVM voorwaarden tot 12 oktober jl. we weer KombiFit activiteiten zowel binnen op het kunstgras als in de sporthal kunnen laten plaatsvinden.

Uiteraard met de handhaving van de nu geldende RIVM voorwaarden waarbinnen de belangrijkste voor volwassenen zijn handhaving van de onderlinge afstand van 1.5 meter, in onderlinge groepjes van maximaal 4 personen en max 30 mensen in een binnenruimte.

In de sporthal staan de ventilatieluiken bewust nog steeds open, om de luchtcirculatie te optimaliseren. Een aantal mensen vonden het voorheen was fris worden, maar gezien de corona bestrijding willen we de luiken voorlopig open laten. Neem wat warmere sportkleding mee, uittrekken tijdens het sporten kan altijd.

Alle deelnemers en begeleiders nemen gelukkig de inmiddels wel bekende RIMV voorwaarden serieus. De kantine blijft gesloten en wij adviseren in sportkleding naar de accommodatie te komen en dus thuis om te kleden. De kleedkamer/ douches worden voorlopig nog niet gebruikt. De toiletten mogen gebruikt worden. Direct na het sporten dient de sportaccommodatie verlaten te worden. Zo kan een ieder met inachtneming van de RIVM voorwaarden en de beperkingen binnen de accommodatie toch lekker actief blijven. Bedankt voor ieders medewerking!

Met ingang van maandag 23 november a.s. worden de volgende KombiFit alsmede Trefpunt activiteiten hervat:

• Zondag 9.30 – 10.30 KombiFit in de sporthal o.l.v. Danny D (sportzaal)
  • Dinsdag 9.00- 10.00 uur DansFit/gym voor Moeder De Wissel / Grote Beer o.l.v. Mina (sportzaal)
  • Dinsdag 10.00 – 11.00 uur DansFit Senioren o.l.v. Claudia (sportzaal)
  • Dinsdag 12.30-13.30 uur Sportactiviteit REAKT o.l.v. Danny D (sportzaal)
  • Woensdag 9.00 – 10.00 Beweegkriebels (Moeder/peutergym) o.l.v. Nadia (sportzaal)
  • Woensdag 11.00-12.00 uur DansFit Moeder De Wissel / Grote Beer o.l.v. Mina (sportzaal)
  • Vrijdag 10.30 – 12.30 uur KombiFit Senioren (badminton, tafeltennis, Gym en Dans ) o.l.v. Margot en Danny D (sportzaal)
  • Vrijdag 13.30-14.30 uur Fitness Middin o.l.v. Delano (sportzaal)

De Tennis seniorenactiviteit alsmede de vrijetennisgroepjes op de woensdagavond en vrijdagochtend op het kunstgrasveld waren reeds actief, echter nu mag er weer gedubbeld worden.

De jeugdtennissers welke woensdagmiddag op het kunstgras actief zijn gaan een winterstop tegemoet gedurende de maanden december 2020 en januari 2021. Vrij tennissen is wel mogelijk voor hen. Stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor eventuele vragen.

Ondanks de huidige corona periode wordt er vanuit Trefpunt Morgenstond ook aan nieuwe activiteiten gedacht waaronder Yoga en fietslessen.
Yoga in diverse vormen waaronder o.a. Hatha, Vinyasa en Gentle Yoga . Gericht op senioren/volwassenen alsmede kinderen. Het samenstellen van vrouwengroepjes behoort tot de mogelijkheid.
Fietsen speciaal voor de ouders van De Wissel alsmede wijkbewoners welke het fietsen (niet goed) machtig zijn. De fietslessen vinden op/rondom de accommodatie plaats.

Deze activiteiten zouden we bij voorkeur op een donderdag willen aanbieden gezien de beschikbaarheid van begeleidster alsmede stagiaires van de Haagse Hogeschool.

We zijn benieuwd naar suggesties en reacties. Of hiervoor onder de KombiFitters maar ook onder de korfballeden (inclusief de ouders) belangstelling is. Stuur een bericht met eventuele ideeën /wensen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We gaan dan opzoek naar de beste mogelijkheden.

Vanaf oktober gebruikt De Wissel op elke doordeweekse dag, uitgezonderd de woensdag en tijdens de schoolvakanties , ons kunstgrasveld van 12.00 – 13.00 uur. De mensen welke overdag tennissen, graag hiermee rekening (blijven) houden s.v.p..

We hopen zo langzamerhand allemaal dat we weer onder de normale omstandigheden kunnen gaan sporten. Dit punt hebben we nog niet bereikt, maar door ons allen aan de regels te houden en gezond verstand te gebruiken is er reeds best veel mogelijk. Er verschijn een lichtpuntje in de donkere corona-tunnel. Blijf nu verstandig sporten/bewegen om later een optimale doorstart naar het “normaal” te kunnen maken.

Zijn er vragen/opmerkingen? Stel ze gerust!