Raymond: Geloof me! Het wordt een kolkende zaterdagavond aan de Steenwijklaan

Foto: Sportshoots.nl - Frank van Leeuwen
Schrijver: Raymond Pouw

Wat was het lekker om afgelopen weekend een groengeel hart te hebben zeg! Dit weekend stonden er een aantal cruciale wedstrijden op het programma en ik moet eerlijk bekennen dat ik zenuwachtiger was voor die wedstrijden dan dat ik ooit voor mijn eigen wedstrijd ben geweest. Laat ik het in het begin dicht bij huis zoeken. De C1, een ploeg die een les is voor iedereen die wil weten wat het betekent om een team te zijn. Een groep jongens en meisjes die soms tegenstanders treffen die een maatje te groot zijn. Tenminste dat is wat we hebben van horen zeggen. OZC was de tegenstander. De thuiswedstrijd werd met 2-13 verloren. Slechts een paar weken geleden! Afgelopen zaterdag werd het 12-9! We wisten dat het moeilijke strijd zou worden maar 'die kids zitten in een flow! en het is een team!' Ik baal er van dat ik niet bij deze wedstrijd aanwezig was maar de uitslag: 12-9 vat het alles samen. Hard trainen en plezier maken waren de ingrediënten. Balende gezichtjes omdat ze niet minimaal een punt hadden gepakt was het resultaat. Dat klinkt negatief maar het betekent het tegenovergestelde. Balende gezichten omdat ze niet minimaal een puntje hadden weten te behalen tegen de ploeg waartegen ze een paar weken geleden nog kansloos waren. De opluchting van de tegenstanders zegt genoeg. 'Oog' en 'naald' woorden die bij OZC over de tribunes galmden. 2-13 thuis en 12-9 uit! progressie? Hell Yeah! Ik ben onbeschrijflijk trots op deze kids.

Op hetzelfde moment moest de A1 een verloren partij tegenstadsgenoot Achilles rechtzetten. Daar was ik wel bij aanwezig en daar ben ik blij om! Een wedstrijd die, in het begin, gelijk opging maar ook daar was duidelijk zichtbaar hoe een ploeg zich kan ontwikkelen binnen één seizoen. Thuis werd verloren met 14-18 maar onze A1 groeit met de week! Tuurlijk! Het winnen van de nummer 1 vorige week geeft vertrouwen maar de stijgende lijn werd al eerder ingezet. Vraag dat maar aan onze vrienden uit Zoetermeer. De winst op Sporting Delta was geen toevalstreffer! Het was een bewijs en resultaat van groei. Groei van jongens en meiden die wekelijks moeten strijden tegen tegenstanders die fysiek wat verder zijn en die al wat vaker kaarsjes hebben uitgeblazen. Afgelopen zaterdag werd deze lijn tegen Achilles doorgetrokken. Verdedigend feller, qua afronding zuiverder en qua beleving al helemaal de bovenliggende partij. Dit is wat 'WIJ' kunnen. dit is wat 'WIJ' elke week moeten laten zien. Heeeeerlijke pot en zelfs de neutrale toeschouwer zal beamen dat de punten terecht naar de Steenwijklaan zijn gegaan.

Mijn middag eindigde opnieuw in het Topsport Centrum Den Haag want onze B1 mochten ook aantreden tegen de zwart-wit-groene leeuwen uit onze stad. Het was al snel duidelijk dat ook deze punten een stukje verderop mochten worden bijgeschreven. 8-20 winst voor de Eibers. Lekkah hoah! Ik kan een heel epistel schrijven maar de uitslag zegt genoeg. Twintig doelpunten!

Snel in de auto naar Voorburg. Het 2e heb ik helaas niet kunnen zien maar ik ben VEO dankbaar dat zij de wedstrijd van het 1e iets later hebben laten beginnen. Ik kwam binnen met vier punten op zak en een stand van 1-1. Nog bijna 50 minuten tegoed en de hal was lekker gevuld. Ik zag Eiber-supporters die ik elke week wil zien. Eiber-supporters die ik heb gemist. Maar bovenal zag ik een team dat ik elke week wil zien! Een ploeg die knokt voor elkaar, een ploeg die juicht met elkaar en een ploeg die gelooft in elkaar! Dit is de ploeg die punten gaat pakken! Blijdschap! Het vieren van een doelpunt! nee ELK doelpunt! De harde kern van VEO binnen twintig minuten overstemd. WIJ ZIJN DE EIBERS! Als ik die jongens en meisjes zo zie spelen dan hoop ik bijna op een beslissingswedstrijd. Hoe vet is het om net als vorig jaar al die (oud)-Eibers weer bij elkaar te zien?! Hoe gé-wél-dig is het om honderdvijftig keer het Eiberlied te zingen terwijl je de bovenliggende partij bent? Maar dit jaar hoeft het niet. Is het leuk? Jazeker, ik neem er een maandag vrij voor maar we kunnen dit gewoon in de reguliere competitie al aftikken! Gewoon lekker in de laatste, of één-na-laatste, thuiswedstrijd die allesbeslissende punten binnen hengelen. Deze groep kan het! Onze aanmoediging als katalysator helpt maar deze groep kan ook echt wel wat. Was je er niet bij? Dan heb je wat gemist!

De kruitdampen van zaterdag waren nog maar net opgetrokken toen ik hoorde dat de tegenstander van ons 4e had afgezegd ivm het weer...jaja, het weer. Ik zou dat excuus misschien ook wel hebben aangegrepen als ik tegen hen het veld had moeten betreden. Maar die wedstrijd houden we dan maar tegoed voor een moment dat heel de club kan komen kijken. Misschien wel de kampioenswedstrijd. Zie jullie dan wel....

Ik kwam zondag niet voor niets naar het veld. Eibertjes 3 tegen onze vrienden uit Wormerveer. 'Uit' werd verloren met 13-10 en op het veld was het verschil in ons nadeel nog iets groter. Maar ook het 3e is een ploeg in een flow! In een spannende ontknoping is het uiteindelijk 14-12 voor ONS geworden. Hiermee heeft het 3e de koppositie gepakt en zet het een mooie stap richting kampioenschap.

Ik trek mijn groengele shirt aan als pyjama en zal deze aanhouden tot en met aanstaande zaterdag.
Ik zou het op prijs stellen als jullie ook a.s. zaterdag in een Eibershirtje ons cluppie komen steunen. Geloof me! Het wordt een kolkende zaterdagavond aan de Steenwijklaan en de puntjes blijven in de Eibernesthal.

WIE IS EEN EIBER? JIJ BENT EEN EIBER!